Commissies

De commissies zijn de organisatorische ruggengraat van DAC. Zonder onze leden die graag samen willen werken om iets moois neer te zetten, zoals een gala of een introweekend, zouden we nergens zijn. Deze prachtige dames en heren zorgen ervoor dat de verenging blijft bestaan en dat de vereniging blijft groeien. De commissies creëren de samenhorigheid die nodig is voor DAC.

De acquisitie commissie is misschien wel de leerzaamste commissie van DAC. Van op zoek gaan naar nieuwe sponsoren tot aan het onderhouden van contact met huidige relaties, het komt allemaal aanbod. Je leert samenwerken in een kleine, hechte commissie en omgaan met zowel grote als kleine bedrijven.
Deze commissie is het hele jaar door elke week bezig. Hierdoor is het een drukke commissie waardoor je de vereniging wel snel leert kennen. De commissie staat bekend als de AC. De AC organiseert kroegentochten, pubquizen, crazy 88 en nog meer. Een creatief brein is erg belangrijk, want elke week is er weer een andere activiteit georganiseerd voor de leden.
Elk jaar willen wij in vogelvlucht aan de leden laten zien wat een mooi jaar het weer is geweest. In de almanak kan je alles teruglezen en zien over de feesten, activiteiten, feitjes, recepten en nog veel meer. De commissie verzamelt allerlei weetjes, foto’s, info over de leden en alle commissies worden ook in het zonnetje gezet.
Deze commissie zorgt ervoor dat elke dinsdag weer heerlijke biertjes en andere drankjes klaar staan. De barcommissie zorgt ook altijd voor een gezellige sfeer. De barcommissie staat vanaf een uurtje of zes tot in de vroege uurtjes paraat. Je wordt in de barcommissie begeleid door twee captains die je alles leren over achter de bar staan.
Misschien wel de belangrijkste week van het jaar: De EL CID. In deze week komen alle nieuwe Leidse studenten een week de sfeer proeven bij alle verenigingen. De nieuwe studenten komen ook bij DAC langs om daar de sfeer te proeven. In deze week start de dag met het ontbijt en is het afgelopen als de laatste feestgangers weggaan. De gehele dag is er een programma die door de EL CID commissie wordt bedacht en uitgevoerd.
Voor de leden is het leuk om aan hun ouders te laten zien waar zij veel tijd doorbrengen naast hun studie. De ouders vinden het ook altijd wel heel fijn om te zien waar hun zoon of dochter lid is en om vrienden van hem of haar te zien. De ouderdag commissie organiseert een dag dat je op pad gaat met de leden en familie van de leden. De ouders krijgen de vereniging te zien, een stadswandeling of rondvaart door Leiden en ’s avonds wordt er nog gezellig geborreld.
Elk introfeest staan de leden van de foto commissie klaar om de avond te vereeuwigen. Ze maken niet alleen foto’s tijdens de introfeesten, maar ook tijdens het introweekend, andere speciale avonden en activiteiten. Deze leden kunnen deze prachtige foto’s maken, omdat zij een curcus krijgen van een fotograaf.
Een van de feesten die nooit mag ontbreken is het gala. De galacommissie kiest elk jaar weer een fantastisch thema, een mooie locatie, goede promotie en goede DJ’s. De taak van de commissie is het verzorgen van een onvergetelijke avond voor de leden.
Geen ontgroening of KMT staat bij ons natuurlijk hoog in het vaandel. De nieuwe leden willen elkaar toch leren kennen. Daarvoor hebben wij het introweekend. Met de nieuwe leden maar ook met de oudere jaars gaan wij 5 dagen lang weg. We zijn deze dagen bezig met allerlei activiteiten om elkaar te leren kennen en om een band op te bouwen. De introweekend commissie organiseert een vol programma van activiteiten en feesten, zodat iedereen elke avond weer tevreden en moe zijn tentje in kruipt.
Een Lustrum is een feest dat na elke periode van vijf jaar wordt gehouden. Dit houdt in dat er in dit jaar allerlei speciale activiteiten en grootse feesten zijn. Het is een commissie waar je ver vooruit plant en heel veel mag organiseren. Je kan in deze commissie creatief en vindingrijk te werk gaan.
Wie wil er nou niet graag een DAC-trui, DAC-slipper of een badjas. Dit kan allemaal gerealiseerd worden door de merchandise commissie. Zij ontwerpen, bestellen en verkopen deze waanzinnig gave producten. Afgelopen jaar hebben zij een muts ontworpen, pennen, shirts en verschillende truien.
De nieuwe leden commissie is een commissie die de eerste maanden van het jaar erg druk bezig is. Deze commissie gaat over de inschrijvingen, iedereen zijn/haar plekje vindt, waarom er leden uitvallen en trainen de buddy’s. De buddy’s zijn ouderejaars die de nieuwe leden de eerste maanden begeleiden.
Praag, Düsseldorf, Risoul en Berlijn zijn een paar van de bestemmingen waar we de afgelopen jaren naar toe zijn gegaan. Naast de reisjes zijn we ook gaan liften naar Leuven. Iedereen heeft deze prachtige stad binnen 1 dag weten te bereiken. Daarnaast zijn we van de piste afgevlogen, hebben we wat uurtjes in de yeti bar doorgebracht, cultuur gesnoven in Praag en nog meer. Dit jaar kunnen de leden weer wat mooie plekken in de wereld bezoeken door deze commissie.