Commissies

INFORMATIE

COMMISSIES

De commissies zijn de organisatorische ruggengraat van DAC. De leden in commissies zorgen ervoor dat er geweldige activiteiten en feesten worden georganiseerd. Zij creëren de samenhorigheid, die DAC kenmerkt. Al vanaf de eerste maand van jouw lidmaatschap is het mogelijk om te solliciteren voor een commissie.

Deze commissie is het hele jaar door elke week bezig. Hierdoor is het een drukke commissie waardoor je de vereniging wel snel leert kennen. De commissie staat bekend als de AC. De AC organiseert kroegentochten, pubquizen, crazy 88 en nog meer. Een creatief brein is erg belangrijk, want elke week is er weer een andere activiteit georganiseerd voor de leden.

Wat is een vereniging zonder almanak? De almanak laat aan de leden in vogelvlucht zien hoe mooi het afgelopen jaar is geweest. Het team bestaat uit schrijvers, designkenners en illustrators. Samen schrijven zij alle stukken, verzamelen foto’s en voor zo een mooi overzicht van het jaar.

Deze commissie zorgt elke dinsdag weer voor bier en andere drankjes, maar bovenal voor de echte DAC-sfeer. De barcommissie staat vanaf een uurtje of zes in de avond tot in de vroege uurtjes paraat. Je wordt in de barcommissie begeleid door twee captains die je alles leren over achter de bar staan.

De DIES Commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de VerjaarDAC. Afgelopen jaar vierden we onze derde verjaardag. Er werd een divers programma opgesteld, dat werd verspreid over drie dagen. Ook mochten taart en prosecco niet ontbreken. Wij kijken nu al uit naar het volgende DAC-jaar, organiseer jij de volgende Dies?

De belangrijkste week van het jaar: de EL CID. In deze week komen nieuwe Leidse studenten een week sfeer proeven bij alle verenigingen. De commissie houdt zich bezig met het organiseren van de feesten, de weekplanning en het bedenken van allerlei activiteiten. Alles voor de ultieme DAC-experience voor de nieuwe studenten!

Voor de leden is het leuk om aan hun ouders te laten zien waar zij veel tijd doorbrengen naast hun studie. Ook de ouders zelf zijn benieuwd waar hun zoon/dochter lid is geworden en de vrienden om hem/haar heen. De Ouderdag Commissie organiseert een dag, waarop je de vereniging aan je familie kan laten zien. Er is een rondleiding door het pand, een stadswandeling of rondvaart door Leiden en ’s avonds wordt er nog gezellig geborreld om van de echte studentensfeer te proeven.

Elk Introfeest staan de leden van de Foto Commissie klaar om de avond te vereeuwigen. Ze maken niet alleen tijdens de feesten foto’s, maar ook tijdens de Introweek, andere speciale avonden en activiteiten. Ook de Social Media worden door de commissie bijgehouden. Je leert foto’s editen om zo een mooie feed te verzorgen.

Eén van de feesten die niet mag ontbreken is het gala. De Gala Commissie kiest elk jaar weer een fantastisch thema, een mooie locatie en geweldige DJ’s. Zodoende zorgen zij voor een onvergetelijke avond voor alle DAC’ers en hun dates.

Hoewel DAC geen ontgroening of KMT kent, gaan wij wel met zijn alle op Introweek om elkaar te leren kennen. De commissie organiseert vijf dagen in Duitsland met een programma vol activiteiten en feesten. De Introweek staat in het teken van veel enthousiasme, het inluiden van een nieuw studiejaar en het begin van jouw studententijd.

Elke dinsdag staat er weer een heerlijke maaltijd klaar, bereid door de KookCommissie. De dinsdag start voor hen rustig met een kop koffie, maar daarna gaan ze snel aan de slag met de boodschappen en het koken zelf. De commissie is echter meer dan alleen koken. Het gaat ook om het proeven, de gezelligheid en het leren van nieuwe dingen. Elke dinsdag stapt de commissie weer uit haar comfort zone om nieuwe keukens te ontdekken of dit nu een Marokkaanse Tajine, een Thaise Curry of een Mexicaanse Tortilla is.

Over 1.5 jaar is het al zo ver: DAC’s eerste lustrum! Een lustrum wordt om de vijf jaar gehouden en dit betekent dus dat er groot wordt uitgepakt met speciale activiteiten en feesten. Durf jij deze uitdaging aan?

Wie wil er nou niet een DAC-trui, DAC-slippers of een badjas? Dit kan allemaal gerealiseerd worden door de Merchandise Commissie. Zij ontwerpen, bestellen en verkopen deze gave must-haves. Dus weet jij waar de DAC’er in gespot wil worden? Ga dan voor de Merchandise Commissie.

 

De Nieuwe Leden Commissie is gedurende de EL CID en de drie maanden hierna druk met alles wat betrekking heeft met de nieuwe leden. Er wordt onder andere nagedacht over hoe de inschrijvingen zo soepel mogelijk verlopen, de leden zo snel mogelijk thuis zijn binnen de vereniging en zich snel verbonden voelen met DAC.

De afgelopen reizen naar Praag, Düsseldorf, Risoul en Les Orres waren een enorm succes. De Reis Commissie is verantwoordelijk voor de grote reis, kleine reis, liftwedstrijd en wintersport. Al deze reizen hadden één ding gemeen: nieuwe vriendschappen, plezier, cultuur snuiven en feesten. Ook dit jaar kijken we weer uit naar alle mooie nieuwe bestemmingen.

Heb je nog steeds vragen? Stel ze gerust!

Telefoon

+31 641788263