FAQ

Wij zijn een grote groep gemotiveerde HBO- en Universitaire studenten. Wij willen een nieuw, sociaal initiatief voor jonge studenten organiseren en zo het verenigingsleven in Leiden een impuls geven. Daarnaast biedt de DAC een platform voor studenten om zich te ontwikkelen op sociaal, creatief en intellectueel niveau. Dit willen wij onder andere bereiken met onze SubClubs. Kijk op de SubClub pagina voor meer informatie hierover. Verder organiseren wij verschillende activiteiten, feesten en reizen. Op de dinsdag zelf eten wij samen, waarna we naar de SubClubs gaan met hierna een aansluitende borrel.
Je kan lid worden als je staat ingeschreven bij een Hogeschool of Universiteit.
Tijdens de EL CID-week kan je lid worden door langs te gaan bij Odessa (het verenigingspand van DAC) of bij een van onze kraampjes.
Wij organiseren elk jaar na de EL CID-week een introweek voor onze nieuwe leden. Tijdens de introweek gaan we 5 dagen naar Duitsland (19 t/m 23 augustus 2018) waar onze Introweek Commissie feesten en activiteiten heeft georganiseerd met als voornaamste doel: nieuwe vriendschappen te sluiten. Tijdens de activiteiten geven we zoveel mogelijk ruimte om ook ouderejaars leden te leren kennen. Het introweekend is absoluut geen ontgroening, maar een onvergetelijke week om mee te maken.
Geen probleem, maar tot je 18e verjaardag drink je nog geen alcoholhoudende drank.
Je kan een heel jaar genieten van de Dinsdag Avond Club voor slechts €90,-. Voor ouderejaars is de contributie €70,-.
Elke laatste dinsdag van de maand is er een ‘open’ feest waarbij elk clublid een introducé mag meenemen. Deze gast betaalt 5 euro voor in de feestpot, waaruit we de feestelijkheden betalen. De BarCommissie en ActiviteitenCommissie zorgen voor de feestelijke (thema-)aankleding of optredens.
Jazeker, dit stimuleren wij zelfs! Wij hanteren geen hiërarchie, dus alle leden mogen solliciteren naar commissie functies. Onze commissies zijn zeer divers en vooral heel erg leerzaam. Naast je CV opbouwen en netwerken, maak je ook vrienden voor het leven! Alle commissies zijn te vinden op de commissie pagina.
We vinden het altijd gezellig als je er bent maar er is geen aanwezigheidsverplichting. Dus als je bijvoorbeeld een belangrijk tentamen hebt, kun je een dinsdag overslaan. Als je je aangesloten hebt bij een SubClub en je maakt onderling afspraken, dan dien je je wel aan die afspraken te houden.
Nee, dat is absoluut geen probleem. Als je geregeld op dinsdagavond in de club kan komen dan maakt je studie- of woonplaats niet uit. Je kunt na een late avond misschien wel bij een clubgenoot blijven slapen.