SubClubs

Wat is een SubClub? Een SubClub is een groepje mensen binnen DAC die dezelfde interesse delen. De SubClubs komen meestal elke dinsdag tussen 20:00-22:00 bij elkaar. De leden staan onder begeleiding van een professional. Samen werken zij naar de SubClub Avond toe. Op deze avond treden leden op, is er een expositie of vertellen zij over hun kennis.

Subclubs

Bij deze SubClub zijn de leden elke dinsdagavond met een andere sport bezig. De sporten die beoefend worden zijn heel divers. Zo wordt er geroeid bij Asopos, basketbal gespeeld, geschaatst en trampoline gesprongen. Bij de sport SubClub gaat het om plezier, ontspanning en kennis maken met verschillende sporten.
Bij de muziek SubClub ga je aan de slag met alle muzikale talenten van DAC. Er zijn jamsessies die voor veel plezier zorgen, maar er wordt ook een knallend repertoire voorbereid om die te laten horen tijdens de subclubavond. De dinsdagen zijn onder leiding van Jan Stroomer, een musicus die de repetities bijwoont en tips geeft over hoe het nog beter kan worden.
In de DJ SubClub krijgen de leden alle belangrijke ins en outs van het DJ vak te horen. Zo leer je de fundamentele basis van het draaien en het uiteindelijke doel is, dat je zelfstandig achter de draaitafels een set kan draaien.
De leden werken onder leiding van Katelijn (oprichtster theatergroep Hardt). Katelijne leert de leden om zelf een stuk te schrijven, op te voeren en te improviseren. Tijdens de SubClub Avond presenteren de leden een variété avond.
Dit jaar gaan de leden met Dans I samenwerken met dansschool Tribes. De docenten van dansschool Tribes gaan dit jaar aan de slag met de style African Vibes. African Vibes is een toegankelijke dansstijl. Het zal voor de meeste leden een nieuwe stijl zijn waardoor het ook leuk is voor degene met weinig danservaring.
Bij Dans II gaan de leden oefenen met de stijlen hiphop en ballet. De ene week zal er balletles worden gegeven en de andere week wordt er hiphop gegeven. Ben je op zoek naar afwisseling met stijlen, is Dans II een goede optie!
Wil jij gezelligheid, bier drinken en meer leren over bier, dan is de bier SubClub iets voor jou. Bij deze SubClub is er een keer per maand een georganiseerde activiteit, zoals naar de Leidsche brouwerij gaan of varen met een bierboot. De andere dinsdagen ga je verschillende soorten biertjes proeven en leren over de achtergrond en bierprocessen van het bier.
Bij deze SubClub leren de leden lekker koken, maar ook koken voor een grote groep. De leden van de kook SubClub bereiden namelijk elke dinsdag het eten voor de andere leden. In deze SubClub leer je niet alleen koken, maar ook proeven en leer je veel nieuwe dingen over eten. De leden kunnen hier ook hun creativiteit kwijt, omdat de leden met eigen recepten, ideeën en initiatieven mogen komen.
Deze SubClub is perfect voor de leden die kunst en creativiteit leuk vinden. Tijdens de dinsdagen gaan je aan de slag met verschillende technieken. Denk aan houtskool, waterverf en eigen inbreng is hier ook altijd mogelijk.
Deze SubClub vindt twee keer per maand plaats. Op de eerste dinsdag wordt er een literatuur workshop gegeven en de tweede dinsdag is er een discussie over het boek van die maand. Er worden verschillende genres behandeld in het Engels en in het Nederlands.
De leden werken hier op de dinsdag aan het DAC-Blad. De leden vormen samen de redactie voor het DAC-Blad. De onderwerpen in het DAC-Blad lopen erg uit een. Zo wordt er geschreven over politieke stukken, de highlights van de borrel en worden er bekende Leidenaren geïnterviewd.
De leden gaan hier elke dinsdag darten. De leden die ervaring hebben met darten, spelen elke week een toernooi. De minder ervaren leden krijgen stap voor stap het spel uitgelegd. De dart SubClub zal aan het einde van het blok de Master of Darts spelen.
Wat je maakt tijdens deze SubClub ga je presenteren tijdens de SubClub Avond. Je moet natuurlijk weten wat je wilt dus je start met een dummie (blanco boek) waarin je al je inspiraties, gedachtes en tekeningen in kwijt kan. Verder gaan de leden nog stukken maken met kleding, stofjes, spijkerstoffen customizen, een eigen logo maken en een Instagram-account opbouwen. In de modewereld is alles heel vrij en daarom krijg je in deze subclub ook de nodige vrijheid en er is alle ruimte voor creativiteit.