Ouders

Uw kind gaat studeren in Leiden en zal tijdens de introductieweek (de EL CID) kennis gaan maken met de vele studentenverenigingen. Het verenigingsleven in Leiden is erg divers. Zo zijn er sport-, culturele- internationale-, levensbeschouwelijke- en gezelligheidsverenigingen.

DAC is een  studentenvereniging gevuld met activiteiten, feesten, reizen en nieuwe vrienden.

DAC is in de zomer van 2014 opgericht en dat maakt ons de meest vernieuwende studentenvereniging van Leiden. DAC probeert de ideale mix te zijn tussen een grote gezelligheidsvereniging en een activiteitenvereniging. Zo hebben wij meer dan vijftien verschillende SubClubs, groepen die zich richten op een bepaalde interesse, waarbij leden zich kunnen ontplooien. Zo is er bijvoorbeeld een TheaterSub, KunstSub en een SportSub.

Naast de gebruikelijke borrelavonden op dinsdag en donderdag zijn er ook extra activiteiten, zoals SubClub Avonden, een gala en een familiedag. Verder organiseert DAC elk jaar een wintersport, een liftwedstrijd en andere reizen.

De vereniging kenmerkt zich verder door haar frisse blik op het studentenleven. Zo heeft de vereniging geen ontgroening. Bij ons ben je vrij om jezelf te ontwikkelen en anderen te leren kennen. Eigen initiatieven worden dan ook sterk aangemoedigd.

Wanneer uw zoon of dochter besluit lid te worden van DAC zal hij/zij meegaan met onze Introductieweek, die vaak een week voor de start van het academisch jaar plaatsvind. Tijdens deze vijf dagen leert uw zoon of dochter DAC en alles wat wij te bieden hebben beter kennen. Er is hier totaal geen sprake van een ontgroening, aangezien onze vereniging een progressieve insteek heeft en niet gelooft in hiërarchie. We hopen u ook aankomend jaar te mogen verwelkomen op onze familiedag waar u alles kunt ontdekken over wat DAC te bieden heeft.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact via secretaris@dac-leiden.nl

DAC is het begin van de studententijd van uw kind en de start van morgen!

familiedag_valerie.jpg
Familiedag 2018
familiedag_suzanne.jpg

Onze sponsoren