Meer info

Wie zijn wij? 

  • De Dinsdag Avond Club is de jongste studentenvereniging van Leiden. DAC is de ideale mix tussen een grote gezelligheidsvereniging en een activiteitenvereniging. Leden kunnen zich bij ons ontwikkelen op sociaal, creatief en intellectueel niveau. Dit kan onder meer door deel te nemen aan een SubClub of een commissie. Meer informatie hierover vind je op de SubClub en Commissie pagina. Verder organiseert DAC verschillende feesten, reizen en activiteiten en vervult op deze manier de start van jouw ultieme studententijd.


Wie kan er lid worden?

  • Je kan lid worden als je staat ingeschreven bij een Hogeschool of Universiteit. Daarnaast moet je in hetzelfde kalenderjaar (2020) nog 18 jaar worden. 


Hoe kan ik lid worden?

  • Tijdens de EL CID-week kan je lid worden door langs te gaan bij Breehuys (het verenigingspand van DAC) of bij een ons kraampje op de informatiemarkt. Daarnaast kan je je tijdens de EL CID ook inschrijven via onze website. 


Hebben jullie een kennismakingstijd?

  • Wij organiseren elk jaar na de EL CID-week een introweek voor onze nieuwe leden. Tijdens de introweek gaan we naar Duitsland waar onze Introweek Commissie feesten en activiteiten heeft georganiseerd met als voornaamste doel: nieuwe vriendschappen te sluiten. Tijdens de activiteiten geven we zoveel mogelijk ruimte om ook ouderejaars te leren kennen. De Introweek is absoluut geen ontgroening, maar een onvergetelijke week om mee te maken. Dit jaar is dit van 28 augustus t/m 1 september.


Mag je als minderjarige lid worden?

  • Ja, mits je in hetzelfde kalender jaar nog 18 wordt. Als je je voor collegejaar 2020-2021 dus wilt inschrijven moet je uiterlijk 31 december 2020 18 geworden zijn. 


Hoeveel bedraagt te contributie?

  • Je kan een heel jaar genieten van de Dinsdag Avond Club voor slechts €125,-. Voor ouderejaars is de contributie €90,-.


Wat is een introfeest?

  • Elke laatste dinsdag van de maand is er een ‘open’ feest waarbij elk clublid een introducé mag meenemen, deze betaalt € 5,00. De Bar Commissie en Activiteiten Commissie zorgen voor feestelijke (thema-) aankleding of optredens.


Kan ik als eerstejaars lid bij een commissie?

  • Jazeker, dit stimuleren wij zelfs! Wij hanteren geen hiërarchie, dus alle leden mogen solliciteren naar commissie functies. Onze commissies zijn zeer divers en vooral heel erg leerzaam. Naast je CV opbouwen en netwerken, maak je ook vrienden voor het leven! Alle commissies zijn te vinden op de commissie pagina.


Zijn er verplichtingen?

  • We vinden het altijd gezellig als je er bent maar er is geen aanwezigheidsverplichting. Dus als je bijvoorbeeld een belangrijk tentamen hebt, kun je een dinsdag overslaan. Als je je aangesloten hebt bij een SubClub en je maakt onderling afspraken, dan dien je je wel aan die afspraken te houden.


Ik woon of studeer niet in Leiden, maar in een andere stad. Is dat een probleem?

  • ​Nee, dat is absoluut geen probleem. Als je geregeld op dinsdagavond kan komen dan maakt je studie- of woonplaats niet uit. Je kunt na een late avond wellicht bij een vriend blijven slapen.

Onze sponsoren