Veelgestelde vragen

Wie zijn wij? 

 • DAC is de meest vernieuwende studentenvereniging van Leiden. DAC is de ideale mix tussen een grote gezelligheidsvereniging en een activiteitenvereniging. Leden kunnen zich bij ons ontwikkelen op sociaal, creatief en intellectueel niveau. Dit kan onder meer door deel te nemen aan een SubClub of een commissie. Meer informatie hierover vind je op de SubClub en commissie pagina. Verder organiseert DAC verschillende feesten, reizen en activiteiten en vervult op deze manier de start van jouw ultieme studententijd.


Wie kan er lid worden?

 • Je kan lid worden als je staat ingeschreven bij een Hogeschool of Universiteit. Daarnaast moet je in hetzelfde kalenderjaar (2022) nog 18 jaar worden. 


Hoe kan ik lid worden?

 • Tijdens de EL CID-week kan je lid worden door langs te gaan bij Breehuys (het verenigingspand van DAC). 


Hebben jullie een kennismakingstijd?

 • Wij organiseren elk jaar na de EL CID-week een Introweek voor onze nieuwe leden. Tijdens de Introweek heeft onze Introweekcommissie feesten en activiteiten georganiseerd met als voornaamste doel: elkaar leren kennen en nieuwe vriendschappen sluiten. Tijdens deze activiteiten geven we zoveel mogelijk ruimte om ook ouderejaars te leren kennen. De Introweek is absoluut geen ontgroening, maar een onvergetelijke week om mee te maken. 


Mag je als minderjarige lid worden?

 • Ja, mits je in hetzelfde kalender jaar nog 18 wordt. Als je je voor collegejaar 2022-2023 dus wilt inschrijven moet je uiterlijk 31 december 2022 18 geworden zijn. 


Hoeveel bedraagt de contributie?

 • Je kan een heel jaar genieten van DAC voor slechts € 125,-. Voor ouderejaars is de contributie € 90,-.


Wat is een Introfeest?

 • Elke laatste dinsdag van de maand is er een ‘open’ feest waarbij elk DAC lid een introducé mag meenemen, deze betaalt € 5,50. De Feestcommissie zorgt voor een thema en bijpassende feestelijke (thema-)aankleding.


Kan ik als eerstejaars lid worden bij een commissie?

 • Jazeker, dit stimuleren wij zelfs! Wij hanteren geen hiërarchie, dus alle leden mogen solliciteren naar commissie functies. Onze commissies zijn zeer divers en vooral heel erg leerzaam. Naast je CV opbouwen en netwerken, maak je ook vrienden voor het leven! Alle commissies zijn te vinden op de commissie pagina.


Zijn er verplichtingen?

 • We vinden het altijd gezellig als je er bent maar er is geen aanwezigheidsverplichting. Dus als je bijvoorbeeld een belangrijk tentamen hebt, kun je een dinsdag overslaan. Als je je aangesloten hebt bij een SubClub en je maakt onderling afspraken, dan dien je je wel aan die afspraken te houden. Verder heb je als eerstejaars een schoonmaakdienst, zodat we het pand samen netjes houden.


Ik woon of studeer niet in Leiden, maar in een andere stad. Is dat een probleem?

 • ​Nee, dat is absoluut geen probleem. Als je geregeld op dinsdag- en donderdagavond kan komen dan maakt je studie- of woonplaats niet uit. Je kunt na een late avond wellicht bij een vriend blijven slapen.


Wat houdt het precies in als ik reünist word en wanneer kan ik reünist worden? 

 • Als je reünist bent, kan je niet meer elke dinsdag naar DAC komen en aanwezig zijn bij alle activiteiten. Wel ben je nog welkom op alle Introfeesten en grote evenementen zoals het jaarlijkse Gala en de Dies. Er worden ook verschillende Reünistenactiviteiten georganiseerd door de Reünistencommissie.  Om deel te nemen aan deze activiteiten doneer je een minimaal bedrag ter waarde van €27,50 per jaar. Op deze manier blijf je toch nog een beetje verbonden met DAC! 
 • Je mag reünist worden als je drie jaar lid bent geweest bij DAC of je WO Master of HBO diploma binnen hebt. 

Onze sponsoren